Praktični savjeti za čišćenje kože u autu

Kupili ste novi automobil ili pak imate stari s kožnim sjedalima kojima treba vratiti sjaj? Pa evo savjeta za čišćenje kože u autu, za vas i vašeg ljubimca.

Ni snažan motor automobila, ni bogata oprema, ne mogu nas osvojiti kao pogled na sjajna kožna sjedala.
Kožna sjedala mogu izgledati prestižno i skupocjeno, ali već za par godina, ako se  redovito ne održavaju, prljaju se, pucaju i postaju do te mjere tvrda da čak razmišljate o novima, ovaj put presvučenima tkaninom. čišćenje kože u autu

S čišćenjem kože u nonom autu trebalo bi započeti odmah po kupnji jer koža je vrlo nježan materijal pa zato s njom moramo postupati nježno i pažljivo. Zato je i nova sjedala dobro prvi put premazati posebnim mlijekom za njegu čim ga dovezete u svoju garažu. 

Za čišćenje kože u autu treba imati vremena, a isto tako i za oporavak kože nakon čišćenja u kojem se koža nakon samog zahvata čišćenja i brisanja nježnom krpicom pusti da se sama oporavi i “prodiše”.

Nakon toga možete nanijeti i posebno sredstvo za omekšavanje kože koje bi trebalo ostaviti da djeluje oko sat vremena, pa kožu nakon toga očistiti mlijekom.
Mlijeko pustimo da se dobro upije te da odstoji sat ili dva nakon nanošenja, a svakako prije sjedanja na njih. 
Kako s vremenom sve više upoznajemo svoj automobil, tako sve bolje otkrivamo i načine koji će nama i našem ljubimcu više odgovarati prilikom čišćenje kože u autu.

Bez obzira na to o kakvoj se kvaliteti kože u automobilu radi o njezi morate brinuti, sami ili ćete to radije prepustili stručnjacima u specijaliziranim radionicama, ali važno je da je se o koži brinete. 

Za početak možda brigu i možete prepustiti stručnjacima, a onda s vremenom stvar možete uzeti i u svoje ruke pa čišćenje kože u autu odraditi sami. 

Ako se desi da dođe do pucanja i propadanja kože najbolje je odnijeti ih na popravak i svakako taj posao prepustite stručnjacima. 

U takvim slučajevima nužno je vađenje sjedala iz vozila, temeljito kemijsko čišćenje i zamjena spužvastih dijelova. Najvažnije je ipak njegovati kožna sjedala još i dok su sasvim nova.

Nakon takvoga čišćenja kože u autu, možete se opustiti i uživati u svom ljubimcu i njegovim prednostima.
Najvažnije je da nikada ne zaboravite da vaša kožna sjedala u automobilu zahtijevaju stalno održavanje jer će u suprotnom i automobil vrlo brzo izgledati kao star i islužen.